5 yıllık hizmet

5 YILDA NELER Mİ YAPTIK?

1. Altyapı ve Üstyapı Projeleri kapsamında, 110.252 ton sıcak asfalt, 608.934 m2 sathi asfalt, 76.289 m2 kilit parke tadilatı, 556.862 m2 kilit parke taşı ile yol yapım, 29.615 m3 taş duvar çalışması ve 111.119 metre yol çalışması yaptık.
2. Sokakta Temizlik Var Projemizle Toroslarımızı, 450.000 ton katı evsel atıktan arındırdık, 2.000 adet yeni çöp konteynerini ilçenin dört bir yanına yerleştirirken 4.000 adet çöp konteynerinin onarımını gerçekleştirdik.
3. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Sıfır Atık Yönetmeliği’nde yer alan kriterleri yerine getirerek mobil sıfır atık aracı ile 7.200 ton atığı geri dönüşüme kazandırdık ve 4. kez Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandık.
4. Çevre dostu projelerimiz ve doğaya olan duyarlılığımız ile ‘Çevre Yeterlik Belgesi’ni almaya hak kazanan tek kurum olduk.
5. “Sıfır Atık Şehri Toroslar” vizyonuyla 1.100 m2 alana Atık Getirme Merkezi kurduk.
6. İnşaat Atıklarının Geri Dönüşümü Projesi kapsamında, 3.000.000 m2 arsa temin ettik. 360.000 ton inşaat atığın ve molozun toplanarak yeniden kullanılmasını sağladık.
7. Gönül Bağı Projemiz kapsamında kurduğumuz 16 birim ile 103.000 erzak kolisi, 132.000 hijyen kiti, 42.000 kırtasiye seti ve 18.000 ağız ve diş sağlığı setini vatandaşlarımıza ulaştırdık. Ayrıca Çölyak hastalığı ile mücadele eden vatandaşlarımıza 2.095 koli desteğinde bulunduk.
8. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu yükseltmek için 6 defa seminer düzenledik.

9. İlk Nefes Projemiz ile Toroslarımızda doğan her bebeğimizi ziyaret edip 4.850 aileye ilk hediyelerini götürdük ve doğum sonrası süreçte ebeveynlerimize uzman ekibimizle çocuk bakımı konusunda destek olduk.
10. Mobil Sağlık Taraması Projemizle, yaşlı nüfusu yüksek olan Düğdüören, Kaşlı ve Buluklu Mahallelerimizdeki 1.075 vatandaşımızın sağlık taramalarını gerçekleştirdik.
11. Üniversite kazanan öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak ve ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla, 1.659 lisans, 437 ön lisans öğrencilerimize eğitim desteğinde bulunduk.

12. İlçemizde sinemaya gitme imkânı bulamayan aileler ve çocuklar için 51 mahallemizde Yazlık Mobil Sinema Projemizi hayata geçirdik.

13. Mutlu Aile, Mutlu Toroslar Projemiz ve sosyal belediyecilik anlayışımızla 120 mahallemizde yerel sanatçılarımızın da sahne aldığı açık hava sineması, orta oyunu ve sihirbaz gösterilerinde on binlerce vatandaşımızı buluşturduk.
14. Ramazan ayı boyunca televizyondan canlı yayınla, “Toroslar’da Ramazan” programında vatandaşlarımızla buluştuk. Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak için şenlikler düzenleyerek 180.000 vatandaşımızla gönül sofrasında buluştuk.
15. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için 14 kurban kesim alanında aydınlatma ve bakım çalışması gerçekleştirdik ve 25 yeni kurban satış alanı hazırladık.
16. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan meslek gruplarından 157 personelimizin belgelerine kavuşmalarını sağladık.

17. Kent Estetiği Projemiz kapsamında cephe düzenleme çalışmaları yaparak Toroslarımıza daha modern ve estetik bir görünüm kazandırdık.
18. Toroslar’ı sporun başkenti yapmak hedefiyle Türkiye’de ilk kez Dünya Büyükler Bocce Şampiyonası ile Dünya Kadınlar Bocce Kupası müsabakalarını düzenleyerek 21 ülkeden 130 sporcunun katılımıyla uluslararası bir organizasyona imza attık.

19. 9 farklı ülkeden profesyonel sporcuların yanı sıra yaklaşık 5 bin kişinin katılım sağladığı ve 5 farklı kategoride düzenlenen “Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu” ile bir ilke daha imza attık.

20. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, sağlıklı ve çevreci ulaşıma dikkat çekmek üzere 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde, 16 kategoride 145 sporcunun katılımıyla Bisiklet Yarışlarını düzenledik.

21. Yüksek rakımı, rüzgârı ve eşsiz manzaralarıyla Arslanköy Mahallemizi, yamaç paraşütünün merkezi haline getirdik.
22. Kültürfest, CNR Yeni Yıl Fuarı gibi etkinliklere katılarak, ilçemizi yerel ve ulusal kanallarda yayınlanan kent belgeseli ve tanıtım filmleri ile tanıtarak, çeşitli festivaller düzenleyerek Toroslarımızın kapılarını dört mevsim turizme açtık.

23. Toroslarımızın eşsiz doğasında 5 kez düzenlediğimiz Doğa Gezisi etkinliklerimizde, yüzlerce vatandaşımızın katılımlarıyla spora ve sağlıklı yaşama dikkat çektik.

24. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediğimiz Karakucak Güreşleri’nde, 3180 sporcu güreşirken dereceye giren sporculara para ödülü ve madalyalarını takdim ettik.

25. İlçemizde spor olanaklarını artırmak hedefi ile Güzelyayla ve Değirmendere Mahallelerimize yeni halı sahalar, Çukurova ve Güneykent Mahallelerimize Bocce sahası kazandırarak, sporu Toroslar’ın her yerine ulaşılabilir kıldık.


26. 19 tesisimizde ve 23 farklı branşta hayata geçirdiğimiz spor kurslarımız ile göreve geldiğimiz günden bu yana 15.000 vatandaşımıza ilgi duyduğu kurs alanına yönelme ve kurs alma imkânı sağladık.
27. Her yıl Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediğimiz sağlıklı, sportif ve çevreci etkinlikler ile Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülü’ne layık görüldük.
28. Cemevi ile koordineli olarak Hıdırellez haftasında 2 kere düzenlediğimiz Aşure Etkinliğinde toplam 10.000 kişiye aşure dağıtımı gerçekleştirdik.
29. Daha yeşil bir Toroslar hedefiyle düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda ilçedeki 27 parkın, 325 bank ve kamelyanın bakım ve onarımını yaparken ilçemize 8 yeni park kazandırdık. Kendi atölyelerimizde ürettiğimiz bin bank, 500 piknik masası ve 200 kamelyayı da ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirdik.

30. Kapızlı ve Karatepe mevkilerinde 5 dönemde gerçekleştirdiğimiz sosyal ve sportif etkinliklerle dolu gençlik kamplarında 2.298 gencimiz ile güzel vakit geçirdik.

31. Mersin’de ilk kez gerçekleştirdiğimiz ve 40.000 vatandaşımızın katılım sağladığı Toroslar Kar Festivali ile Toroslar’da kış turizminin kapılarını açtık.
32. Toroslar’ın verimli topraklarına dikkat çekmek, ilçe ekonomisine ve çiftçilerimize değer kazandırmak amacıyla; kivi, üzüm ve hurma festivali düzenleyerek hasat dönemlerini coşku dolu şenliklere dönüştürdük.

33. Kentimizin takımı Yeni Mersin İdman Yurdu’na tesis tahsis etmenin yanı sıra, her maçta 100 gencimizle takımımıza destek olmak için tribünleri doldurduk.
34. Vatandaşlarımızın talep ve şikâyetlerini, fikir ve düşüncelerini iletebileceği Çözüm Masası Projemizi hayata geçirdik. Çözüm Masamızdan bize ulaşan 119.958 vatandaşımızın talebini sonuçlandırdık.
35. İş arayan veya mesleki olarak kendini geliştirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla Toroslar Kariyer Merkezi’ni hayata geçirdik. Merkezimizde, vatandaşlarımızın mesleki gelişimlerine de çeşitli kurs ve seminerler ile katkı sağladık.

36. Gelişen dünyanın hızını yakalayan, çağdaş ve yenilikçi bir Toroslar amaçlayan TeknoToroslar Bilim ve Teknoloji Merkezi Projemiz ile Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül aldık.

37. Çeşitli atölye ve seminerlerin yanı sıra ailelerin ihtiyaç duyduğu her an online ve yüz yüze terapi hizmeti verdiğimiz Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimiz ile 121.514 vatandaşımıza ulaştık.

38. Pandemi sürecinde internet veya bilgisayara erişim imkânı bulamayan öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için 26 noktada EBA Destek Merkezi oluşturduk. Projemizle gezici mobil EBA destek Merkezi dâhil 1.335 öğretimizin eğitimine katkı sağladık.

39. Salgın dolayısıyla evlerinden çıkamayan çocukların online ortamda yaşıtlarıyla sosyal aktivitelerde bir araya gelmesini sağladığımız Neşeli Çocuk Festivalimiz ile çocuklarımızın; dans, müzik, oyun ve resim atölyelerinde eğlenerek vakit geçirmelerini sağladık.

40. 60 yaş üstü vatandaşlarımızın fiziksel, sosyal ve psikolojik yönden güçlenmelerini sağlamak amacıyla Aktif Yaş Alma Projemizi hayata geçirdik.

41. Şehitlere Vefa Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz Şehit ve Gazi Aileleri Hizmetleri Şefliğimiz ile şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi düzenli olarak evlerinde ziyaret ederek ihtiyaç ve taleplerini dinledik.

42. Çocuklarımızın; geleceğe daha sağlıklı hazırlanabilmesi için öğrenmeye hazır olup olmadıklarını test eden ve şu ana kadar 300 çocuğumuzun faydalandığı Metropolitan Okul Olgunluğu Testi uygulamasını hayata geçirdik.


43. Salgınla mücadelede en ön safta yer alan sağlık kahramanlarımıza ithafen, vefat eden 25 sağlık kahramanımızın kaidelerinin ve anıtın yer aldığı Sağlık Kahramanları Parkı’nı hayata geçirdik.

44. Şehitlerimizin anısını yaşatmak üzere Toroslar’da isimlerinin verildiği şehit kütüphaneleri açtık.

45. Yerel, ulusal ve uluslararası sanatçıları Toroslarımızda ağırlayarak konser ve festivallerde vatandaşlarımızla buluşturduk. İlçemize sosyal ve kültürel anlamda çok daha canlı ve enerjik bir kent imajı kazandırdık.


46. Toroslarımıza kazandırdığımız Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile çocuklarımızın huzurlu bir ortamda uzman eğitmenler eşliğinde sanatsal, kültürel ve sportif aktivitelerle dolu zaman geçirmesini sağladık.


47. Aladağ ve Mevlana Mahallelerimize Çok Amaçlı Kültür Sanat ve Taziye Evlerini kazandırdık.

48. Toroslarımızda pazar yerlerinin bakım ve onarımlarını gerçekleştirmenin yanı sıra 8 yeni modern kapalı semt pazarını ilçemize kazandırdık.
49. Sokakta yaşayan minik dostlarımız için Sevimli Patiler Projemiz kapsamında ilçemizin parklarına besleme odakları yerleştirdik. 3.000 kilogramı aşkın mama ile karınlarını doyurduk, su kaplarını daima dolu tuttuk. Soğuk havalarda üşümesinler diye, onlara barınabilecekleri kulübeler yaptık.
50. Toroslarımıza kazandırdığımız Süper Enduro Pistimizde düzenlediğimiz Enduro Motofest etkinliği ile 6 kategoride 120 sporcuyu ve adrenalin tutkunlarını bir araya getirdik.
51. Türkiye genelinden birçok spor kulübünün yanı sıra modifiye araç tutkunları da katılım sağladığı Toroslar Otofest etkinliğini düzenledik.
52. Türkiye’de bir ilk olan “Motor Sporları Kursu” ile 50 motosiklet tutkununun, uzman eğitmenler eşliğinde teorik ve uygulamalı olarak motosiklet güvenli sürüş eğitimi almasını sağladık.
53. 3 Ocak Mersinimizin Kurtuluşunun yıl dönümlerinde geleneksel olarak düzenlediğimiz zafer yürüyüşlerinde binlerce vatandaşımıza kalpak dağıtımı yaptık.

54. Buluklu Mahallemizde, millî mücadele çalışmalarına karargâhlık etmiş, iki kattan oluşan eski konak restore edilerek Toroslarımıza kazandırıldı. Millî Mücadele ruhunu, kent tarihini ve kültürel mirası gün yüzüne çıkararak; birliğimizin, beraberliğimizin ve millî irademizin bir sembolü olması gayesiyle Kuvayımilliye Karargâhı’nı hayata geçirip kapılarını ziyaretçilere açtık.

55. Şeffaf ve çevik belediyecilik anlayışıyla ruhsat başvuru süreçlerini daha hızlı ve pratik kılacak “e-ruhsat” uygulamamızı hayata geçirdik.

56. Eski Emekli Evi’ni restore ederek LGS ile YKS’ye hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimize ücretsiz olarak eğitim verdiğimiz Toroslar Akademi Merkezi’ni açtık.

57. Vatandaşlarımızın hem meslek sahibi olması hem de iş hayatına katılmasını sağlamak amacıyla 56 farklı branşta Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları açtık. Personelimizin üniforma ve kıyafetlerini TORTEK’in usta ellerinde ürettik.

58. Sıfır Atık Projesi kapsamında Makine İkmal Sahamız içerisinde Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı kurduk.

59. Kurduğumuz Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile ağaç budama işlemleri sırasında ortaya çıkan atıklar ile semt pazar yerlerinde oluşan sebze ve meyve atıklarını geri dönüştürerek tarıma kazandırdık. 300.000 ton kompost üretimini sağladık.

60. Mersin’de bir ilke daha imza atarak Toroslar Off-Road ve Kamp Festivalimizi binlerce vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Festival için özel olarak hazırlanan off-road parkurunu da Toroslarımıza kazandırdık.

61. Millî bayramlarda gerçekleştirdiğimiz etkinlikler, şiir yarışmaları, turnuvalar, cirit, güreş müsabakaları ve konferanslar ile özellikle yeni nesle tarih şuurunu unutturmadık.

62. Çizgi dizi karakterlerinin, eğlenceli ve eğitici atölyelerin yer aldığı, Mersin’in en büyük çocuk şenliğini 21.000 çocuğumuzun katılımıyla Toroslarımızda gerçekleştirdik.

63. Müzik enstrümanı kullanmak ve ses eğitimi almak isteyen çocuk ve yetişkinler için Toroslar Kent Korosu’nu hizmete açtık.
64. Eğitim, spor, kültür, sanat ve sosyal alanlarda ilçemizin gençliğine hizmet vermek amacıyla 13.506 m2 alanda Gençlik Merkezi ve Spor Tesisi açtık.

65. Uluslararası Kafkas Derneği tarafından düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreninde, “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünü aldık.

66. Evden çıkamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve özel gereksinimli bireylere yönelik evde bakım hizmetimiz kapsamında evde kişisel bakım ve yıkama hizmeti ile vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk.

67. Özel gereksinimli bireylerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin yanı sıra yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmasını desteklemek amacıyla Toroslar Belediyesi Engelsiz Akademi Merkezi’ni kurduk.
68. Çamlıyayla Belediyesi iş birliğinde düzenlediğimiz Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’nde Mersinimizin birbirinden güzel motifli iğne oyalarını, gelecek nesillere aktarmayı ve tüm dünyaya tanıtmayı amaçladık.
69. 11 ili etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak için depremin hemen ardından teyakkuza geçerek Yunus Emre Kültür Merkezimizde Acil Destek Merkezi oluşturduk. Afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarının ardından enkaz kaldırmaya, yardım malzemelerinin ulaştırılmasından depremzedelerin Mersin’e getirilmesine kadar gece gündüz ekiplerimiz, iş makinelerimiz ve araçlarımızla destek verdik.
70. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yüzlerce kıyafet, ayakkabı, bebek maması, bebek bezi ve kadın hijyen malzemeleri yer aldığı Hayır Çarşısı Projesi’ni hayata geçirdik.
71. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan imara, spordan turizme, kültürel mirastan tarıma ve istihdama kadar birçok proje ve çalışmalarımızla 3. Kez Türkiye’nin başarı listesinde yerimizi almayı başardık.

BİRLİKTE BAŞARDIK, TOROSLAR İÇİN YAPTIK!
ATSIZ AFŞIN YILMAZ
TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI